Vad är flygrost?

Vad är flygrost? Hur tar man bort flygrost?

Vad är flygrost?

Eftersom vi på nordliga breddgrader använder dubbdäck på vintern så får våra bilar ofta metallpartiklar i lacken. Oftast kan du känna av dessa utstickande korn i lacken även om bilen ser väldigt ren ut. Vad är problemet med det om man inte ser det kanske du tänker? Flygrost finns främst på vägarna under vinterhalvåret. Tydligast syns flygrost på silvriga och vita kulörer men du kan även känna dem på mörka kulörer som en sträv yta. Fälgar med mycket bromsdamm får oftast en mörkbrun kulör. 

Problemet uppstår när dessa partiklar etsar fast sig och börjar rosta, vilket kan leda till att lacken får permanenta skador och det vill vi undvika.

Hur tar man bort flygrost?

Pureest W1 får metallpartiklarna att lossna från lacken och då blir medlet lila, så att du enkelt kan se var den har aktiverats. Vi rekommenderar att man kombinerar Pureest W1 med vår mjuka fälgborste samt rengöringspenslar för bästa resultat.

För fälgar med flygrost

W1 sprayas på fälgen och ändrar färg när den reagerar med flygrosten, då medlet ändrar färg till lila/rött. Använd fälgborsten och gnugga varsamt. Tänk på att inte gnugga där du inte har använt något medel.
Skaka flaskan innan användning. Spraya på en torr fälg för bästa resultat. Spraya på medlet och låt det verka i 2-3 minuter, spola sedan av fälgen med vatten.

För lack med flygrost

W1 sprayas på lacken och ändrar färg när den reagerar med flygrosten, då medlet ändrar färg till lila/rött.
Skaka flaskan innan användning. Spraya på en torr lack för bästa resultat. Spraya på medlet och låt det verka i 2-3 minuter, spola sedan av lacken med vatten.

Detta medlet är även perfekt för fälgarna då bromsdamm brukar etsa sig fast här. Se och njut när fälgarna samt bilen blir helt lila!

Se tvättguiden i videoformat här.

Varukorg
Rulla till toppen