Skumparty gör tvätten roligare!

4 tips för att få snow foam i världsklass.

Jag vet, vi tjatar hela tiden om att förtvätten är det kanske viktigaste steget när man gör en biltvätt, varför detta eviga tjat kanske du undrar?

För att sammanfatta vad en förtvätt/prewash är så är det stadiet före schamponering. Målet är att bli av med så mycket smuts som möjligt utan att beröra lacken. En dålig förtvätt gör att en massa smuts sitter kvar på lacken som sedan kommer dras runt när du schamponerar bilen med en tvättsvamp eller tvätthandske. Detta skapar tvättrepor, och det är trist!

För att spicea upp förtvätten så kan man använda sig av en skumlans, eller foam lance på utrikiska. Till detta behöver man ett förtvättsmedel som även skummar riktigt bra.

Pureest A3 som är vårt dedikerade snowfoam-medel som skapar ett tjockt och fluffigt skum. Fördelen med att använda A3 istället för vår klassiska alkaliska avfettning pureest A2 är att A3an har en lägre PH-halt, vilket gör att den är mer skonsam mot vax och lackskydd som ligger på bilen. Skum torkar inte in lika snabbt som vanlig avfettning heller, vilket gör att det kan ligga kvar längre på ytan.

För att få så mycket ut av pre-washen så har jag listat några tips och tricks.

Om du har en högtryckstvätt blir påläggningen av skummet enklare med en foam lance, men har du ingen fungerar det även med en tryckspruta. Med en foam lance blir skummet mer intensivt och appliceringen kommer att gå mycket snabbare!
Istället för att späda ut A3an, kör produkten koncentrerat i uppsamlingsflaskan och justera vattenflödet så du får ett lagom tjockt skum utan att det går åt för mycket medel!
När skummet väl ligger på bilen, använd vår mjuka rengöringspensel runt emblem och andra detaljer för att säkerställa att svåråtkomlig smuts också försvinner.
Spola av skummet med högtrycken genom att börja nerifrån och jobba dig uppåt.
/John

Varukorg
Rulla till toppen