Hur du rengör alcantara

Vissa material är lättare att göra rent än andra. Exempelvis så är läder väldigt tacksamt då det inte suger in sig smuts på samma sätt som tyg, men det finns ett annat material som är lite av ett mellanting som är populärt, och det kallas alcantara
 
Vad är alcantara?
Alcantara är ett varumärke för ett helt syntetiskt (ofta “veganskt” i marknadsföring) alternativ till mocca. Fördelarna med alcantara är greppvänligheten och att det inte blir lika iskallt/stekhett som läder. Nackdelen är att det är känsligare mot fett och inte lika busenkelt att göra rent som läder. Speciellt en alcantararatt kan väldigt snabbt se blank och sliten ut, men precis som med en läderratt så går detta oftast att åtgärda.
 
Hur gör jag rent alcantara?
Det är lättare än vad man tror! Börja med att spraya A1 APC på ytan och torka av med en mikrofiberduk. Vid behov, skrubba lätt med en rengöringsborste för att få porerna att bli fluffiga igen.
 

Som vanligt när vi gör rent ett nytt material så är vi försiktiga. Alcantara är olika tåligt beroende på ålder och slitage, så prova alltid nya medel på dolda ytor. Späd ut APCn med lite vatten om du känner dig osäker.
Lycka till!

Varukorg
Rulla till toppen