Bilvårdsguide från himlen!

BILVÅRDSGUIDE FRÅN HIMLEN

Det är roligare med rena bilar, så äntligen ska vi reda ut ett och annat! Denna tvättguide gör dig till kung i bilvårdsdjungeln. Först en grundprincip. Tvätta alltid i en tvätthall där kemikalierester, olja och annat hamnar på rätt ställe och inte i naturen. Och glöm inte handskar när du tvättar – kemikalier mot huden ska alltid undvikas!

1. AVFETTNING

Börja alltid med den värsta smutsen, asfaltsfläckar. Dessa fläckar tar du bort med
en så kallad ”Kallavfettning”. pure:est T3, kallavfettning. Tar bort asfaltsfläckar men löser även olja, tjära och annat oljebaserat. Det är väldigt effektivt och ska inte användas på olackerade plastdetaljer eller gummi – då kan de torka ut och riskerar att spricka. Detsamma gäller händer, så glöm inte handskarna. T3 ska inte användas ihop med vatten utan appliceras där fläckarna är på en torr yta, i regel upp till rutorna. Låt medlet verka några minuter och spola sedan av med en högtryckstvätt.

I nästa steg tar vi hand om flugor, sot, pollen på sommaren, eller salt på vintern. Detta är organisk smuts som behandlas med alkalisk avfettning.
pure:est A2, Alkalisk avfettning. Denna produkt är för utvändig tvätt som sprayas
över hela bilen, motorcykeln eller lastbilen. Passar även väldigt bra till gräsklipparen, om du nu kör en sådan. Tänk på att ytan inte ska vara för varm och stå inte i direkt solljus, hur skönt det än är så hitta en skuggig plats. Låt verka några minuter utan att det torkar in och spola sedan av med högtryckstvätt. Undvik att applicera alkalisk avfettning på obehandlad aluminum och plaststrålkastare.

2. FLYGROSTMEDEL & HJULRENGÖRING

Känns huven “skrovlig” eller upplever du små korn i lacken? Detta är små
metallpartiklar från bromsar och dubbdäck som fastnat i lacken och rostat fast.
pure:est W1, flygrostmedel tar bort detta galant. För hjulrengöring är detta ett perfekt medel. Spraya på, låt verka några minuter och spola av med högtryckstvätt.

3. SCHAMPONERING

Nu är det dags för schamponering! pure:est S1 är ett modernt “vaxschampo” med fokus på glans, en otroligt bra vattenavrinning och minimal friktion mot lacken, allt för ett glänsande resultat! Tvätta gärna med en mikrofiberhandske, tipsar gärna
om vår vita handske som är tvättbar i maskin och garanterat luddfri. Rengör en
till två partier åt gången, tex huven och en framskärm, skölj för att undvika intorkning av schampot. Skölj med vattenslang! Använd inte högtryck här, det blandar vattnet med luft vilket gör det svårt för medlet att hantera avrinningen. Gör man rätt är detta en fröjd för ögat, låt vattnet följa bilens former och avrinningskanaler följsamt. Ah! Underbart!

4. LACKSKYDD

Nu vill vi lägga ett bra skydd för en hållbar vattenavrinning, glans och bra skydd mot smuts. Detta behövs inte vid varje tvätt – men skydd ska man ha!
pure:est P1 är ett lättanvänt lackskydd. Skaka flaskan, spraya på den blöta ytan, använd sparsamt med medel. Här gäller hellre för lite än för mycket, tänk två tre spray för en hel huv. Viktigt att ytan är blöt. Skölj direkt med högtryck så att allt överflödigt medel försvinner. Extra viktigt att undvika direkt solljus eller varm lack när man använder lackskydd.

5. SKÖLJ & TORKA

Strax klar, men först avtorkning så lacken blir torr. Använd torkhandduk som tvättas
utan sköljmedel. Nu kan du köra ut i sol eller regn vi vet alla känslan av en ren bil!
Blev det bra? Fota & tagga! #pureestsweden

Gillade du denna bilvårdsguide? Kika gärna på våra andra bilvårdsguider här: putsskolan

Kika gärna in vår YouTube för bilvårdsguide videor: YouTube

Varukorg
Rulla till toppen