Biltvätt i maskin repar bilen! Tips för en extra varsam tvätt.

Biltvätt i maskin repar bilen!

Biltvätt eller handtvätt? Vad är skadligt för din bils lack? De flesta som gillar att putsa bilen har full koll på att maskintvättar visserligen är ett snabbt och bekvämt sätt att tvätta men skapar lätt mängder av små tvättrepor. Handtvätt i en tvätthall är mycket skonsammare och det känns såklart alltid bra att veta att man gjort det själv!

Varför bilvård är viktigt!

Vissa verkar lägga på lite vad som helst på sina bilar, själv använde jag (John, hej) handdiskmedel och papper på min stackars första bil.
Lacken på en bil är tålig och står ut med mycket, men den tål inte vad som helst, och den gillade definitivt inte diskmedel.
Använd medel som är tänkta för biltvätt, använd mycket vatten, och se till att svampar, tvätthandskar och mikrofiberdukar är rena. Och använd en annan duk till fälgarna än du använder till andra ytor! Ha ett par dukar i olika färg så blir det lättare att komma ihåg vilken som du skall använda var.

Hur löser vi detta?

Om man vill vara ännu varsammare så kan man använda PH-neutrala produkter. Fördelen med dessa är att de kan ligga längre på ytan jämfört med en motsvarande “vanlig” produkt. Precis som vanligt så bör de inte torka in helt, men du kan ta det lite lugnare i tvätthallen
Först ut så har vi det härliga S3 schampot. Tack vare att schampot är så snällt mot lacken så behöver du inte spola av panel efter panel så snabbt.
Du kan med gott samvete schamponera hela bilen i lugn och ro och sedan skölja av. Dessutom så skummar den riktigt gött! S3 är att föredra över vår populära S1 om du exempelvis gör rent bilen innan applicering av lackskydd då det inte innehåller något lackskydd. S1 är magisk med sin avrinning men är inte optimal om bilen ska lackskyddas efteråt.
Fälgarna förtjänar också samma vård som lacken. För detta så finns Pureest W2 som är extra skonsam och speciellt användbar ifall dina fälgar är gjorda av obehandlad aluminium. Då W2 är skonsammare än W1 kan den med gott samvete få ligga på i över 5 minuter (men låt det inte torka in).

Där var några snabba tips, happy tvätting!

Se tvättguiden i videoformat här.

Varukorg
Rulla till toppen