Använd inte hårdvax till din bil!

Hårdvax, bra eller dåligt för bilen?

Vi får ibland frågan om vi kommer att lansera ett hårdvax. Ännu oftare får vi frågan om vad vi tycker om traditionella vaxer. Därför känns det lämpligt att gå igenom lite pros and cons!

Ni som har hängt med ett tag minns säkert att vi en gång i tiden hade ett vax vid namn Pureest P4. Vi får ibland frågor om var det tog vägen och om vi ska vara helt ärliga så tog vi inte bort den för att den inte var populär utan för att vi inte tycker att ett klassiskt hårdvax är konkurrenskraftigt längre. 

Hållbarheten på vårt vax var väldigt konkurrenskraftigt med sina 6 månader, men redan där så blir den utkonkurrerad av keramiska alternativ. Vax mår inte 100 när de utsätts för varierande temperaturer och det krävs att man tar i ordentligt när man applicerar. Ett vax ger heller inget mekaniskt skydd mot lättare tvättrepor. 

Vad finns det för lösning?

Här kommer keramiska lackskydd in i bilden! Ett keramiskt skydd skapar en bindande yta som inte bara ger en läcker avrinning utan även ger ett mekaniskt skydd. Keramiska medel äts inte heller upp av avfettning vilket ett vax gör. 

För dig som gillar konceptet med ett vax men är lite rädd för att ett keramiskt skydd ska vara för komplicerat att applicera så finns ett perfekt alternativ. Pureest P2 är ett flytande lackskydd med keramiska egenskaper som är busenkelt att använda. Spraya lite i en applikator, jobba ut på lacken och torka av efter några minuter. Eftersom P2an är flytande så blir jobbet hundra gånger lättare kontra ett vax. Hållbarheten är ungefär densamma, men P2 står emot avfettning bättre. En flaska P2 är både billigare och räcker till fler bilar än en burk med vax.

Nu har ni fått både en nostalgitripp i vår relativt korta historia samt en liten rant om en produkt typ som vi tycker känns ganska daterad.  🙂

//John

Se tvättguiden i videoformat här.

Varukorg
Rulla till toppen